Termék leírás
Kalcium-klorid 100g
A Kalcium Klorid, fehér nedvszívó anyag. Szoba hőmérsékleten szilárd sót alkot, Vízben nagyon jól oldódik.Felhasználási területe:Savanyúságokban és egyes paradicsom sűrítményekben-, sajtfélék elkészítése során és konzerv zöldségekben előszeretettel használják. Nagyon sós ízű, ezért néhány ételben adalékanyagként ( íz szabályozásra és szilárdító anyagként) alkalmazzák. Élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett. A Kalcium Klorid veszélytelen anyagnak számít.Timsó helyett!Az Európai Unió szabályozása szerint a savanyításhoz, általánosan elterjedt „ klasszikus „ Timsó-t (Alaun) a nagyüzemi konzerválásnál nem szabad használni. Ezért a savanyító- és konzervüzemek áttértek a Kalcium Klorid használatára. Cégünk 2009 óta forgalmazza a Kalcium Kloridot. A savanyítós partnereinktől beszerzett tapasztalatok szerint a Kalcium Klorid felhasználása (adagolás) megegyezik a Timsóéval, azonban kellemesebb aromát biztosít a savanyúságoknak. Elsősorban a húsosabb zöldségek és gyümölcsök ( uborka, paprika, dinnye stb.,) savanyítására ajánlják, de kiváló csalamádé savanyításához is. Használatával az eltett zöldségek, gyümölcsök kemények „harsogók” maradnak.Recept: Savanyító alaplé készítéshez.Üveges eltevéshez.4 liter hidegvíz, 0.5 liter 10%-os ecet, 25 dkg cukor, 16 dkg só, 1 evőkanál Borkénpor, egy csapott mokkáskanál Kalcium Klorid, 1,5 g Natrium benzoat. Az alaplét jól elkeverjük, a benne levő anyagokat homogenizáljuk., majd az elkészített savanyítandó, zöldségre, gyümölcsre öntjük.Hordós eltevéshez:30 liter hidegvíz, 1.8 liter 10 %-os ecet, 1.5 kg. só, 3 kg cukor, 9 dkg Citromsav, 3 dkg Borkén, 9 dkg Kalcium Klorid, 45 g Natrium benzoat. Az alaplét jól összekeverjük, a benne levő anyagokat homogenizáljuk, majd az elkészített savanyítandó zöldségre, gyümölcsre öntjük.Tárolása: Száraz, hűvös helyen.Figyelem a Kalcium Klorid nagy nedvességszívó hatása miatt, a megmaradt anyagot tartalmazó tasakot jól le kell zárni, mert a levegő nedvesség tartalmát magába szívja, és cseppfolyóssá válik!Szavatossági ideje: 2 év