Kálium szorbát 100g

Elérhető: Készleten

Az áraink HUF-ban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!

750,00 Ft
( Egységár: 7500 Ft/Kg )

Tömeg: 0.9600 kg

Termék leírás

Kálium szorbát 100g
Penész- és élesztőgombák szaporodásának gátlására használják sajtban, borban, joghurtban, szárított húsokban és péksüteményekben.
A káliumszorbát, a szorbinsav porlasztással granulált, könnyen oldódó káliumsója. A káliumszorbát a bor mikrobiológiai stabilizálásának és az édestartalék készítésének nélkülözhetetlen anyaga. Általánosan használt tartósítószer szörpök, üdítőitalok, savanyúságok készítésekor.
Alkalmazás és adagolás: A káliumszorbátot intenzív keverés mellett közvetlenül a kezelendő italhoz adjuk, palackozás előtt közvetlenül. Amennyiben pasztőrözést is végzünk, a káliumszorbát bekeverését a hőkezelés után végezzük., mert a hő hatására ízhiba alakulhat ki. Az ízhibák elkerülésére továbbá a kezelés előtt a bor szabadkénes savszintjét állítsuk be. Erre azért is szükség van, mert a káliumszorbát baktériumokkal szemben nem nyújt védelmet, míg a kéndioxid igen. Musthoz legfeljebb 60 g/hl, borhoz legfeljebb 20 g/hl mennyiségben adagolható, szorbinsavra számítva, de mindig laborvizsgálat alapján.