Kotyogó műanyag hordós

Elérhető: Készleten

Az áraink HUF-ban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!

949,00 Ft
Tömeg: 0.1500 kg

Termék leírás

A bor fogantatása, a must erjedésének elindulása. Ekkor indul el az a legfontosabb folyamat (fermentáció), ami a bor minőségére a legnagyobb hatással van.Hiába a legszebb gyümölcs a legmodernebb borászati üzem, ha nem optimális az erjesztés.Természetesen ez fordítva is igaz, ha szőlőből nem a legjobb az évjárat és egyszerű borászati eszközeink vannak, ettől még lehet csodálatos italokat készíteni, csak ismerni kell a borászat mesterfogásait. Ha van titok a borászatban, akkor az leginkább az erjesztés tudománya. 
Musttól a borigA gomba a mustot erjeszti oly módon, hogy a mustban található cukrot , szén-dioxiddá, majd alkohollá alakítja át. A forrásban lévő mustot nem szabad letakarni, hogy a szén-dioxid kiváljon.A hordót vagy demizsont nem szabad teli tenni kiforratlan musttal, mert az erjedési folyamat során a must terjed és habosodik.A hordóba vagy demizsonba helyezett mustnak a kiszabaduló szén-dioxid távozása végett biztosítani kell, hogy szabadon távozzon a levegőbe.Ugyanakkor meg kell akadályozni, hogy a forrásban lévő mustba a külső levegőből bármilyen szennyeződés, baktérium kerüljön.Erre a célra használják a kotyogót.