Trenolin Rot színkioldó enzim 50g

Elérhető: Készleten

Az áraink HUF-ban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!

990,00 Ft
( Egységár: 19800 Ft/Kg )

Tömeg: 0.0660 kg

Termék leírás

Trenolin Rot színkioldó enzim 50g
Folyékony színkioldó pektináz, vörös cefréhez.Depszidáz mentes, folyékony, pektolitikus enzimkészítmény vörös- és rozébor készítéséhez.A termék rövid leírásaA Trenolin Rot DF kíméletes, pektolitikus enzim vöröscefre kezelésére.A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetébenszaklaboratóriumban bevizsgált termék.Kezelési célA Trenolin Rot DF-fel történő cefrekezelés a következő előnyökkel jár:· hatékonyabb színkinyerés,· a préselhetőség javulása.A termék és hatásaA Trenolin Rot DF könnyen adagolható, pektolitikus enzim. A Trenolin Rot DF-kezelés a színanyagok koraikinyerését teszi lehetővé, ezáltal jentősen megrövidíti a színanyagok felszabadításához szükséges cefreállásidőt.Így elejét vehetjük a nemkívánatos és hátrányos oxidációnak.A Trenolin Rot DF speciális eljárásnak köszönhetően tisztított enzimkészítmény. Zavaró depszidáz és oxidázmellékaktivitásoktól mentes, így a fajtajelleges frissesség megőrízhető.Adagolása és alkalmazásaA kezelés hatásossága függ az adagolási mennyiségtől, a hőmérséklettől és a hatásidőtől. Adagoláskor a cefrehőmérséklete min. 10 °C legyen, de jobb, ha 15 °C fölött van. Minél magasabb a hőmérséklet, az enzim annálhatékonyabban működik (max. 55 °C). Abban az esetben, ha az alkalmazott hőmérséklet magasabb a cefrétvissza kell hűteni.Az adagolandó enzim mennyiséget kevés folyadékkal fel kell hígítani, hogy jobban eloszlathassuk a tartályban.Az adagolás után jól keverjük át a cefrét.Kezelési eset Adagolás időpontja Adagolás (ml / 100 kg)Héjonerjesztés Zúzás-bogyózás után 12Cefrehevítés Visszahűtés után (kb. 20 °C-on) 15Cefrehevítés Visszahűtés után (kb. 50 °C-on) 10Rozé készítés Zúzás után 20Az enzim hatásideje függ az adagolástól, de legalább 1 órán át hatni kell hagyni. Hosszabb hatásidő előnyöslehet.15 oC alatti hőmérsékleten az adagolási mennyiséget ill. a hatásidőt jelentősen meg kell emelni. Pl.: 12 oC-onmeg kell kétszerezni az adagolandó mennyiséget, és dupla hatásidővel kell számolni.A bor megszokott alkoholtartalmán (16 v/v %-ig) és a törvényileg engedélyezett SO2 adagolási mennyiségnél aTrenolin enzimek hatása nem csökken. A bentonit inaktiválja az enzimet ezért csak a hatásidő letelte utánadagolható a musthoz.TárolásaHűvös helyen tároljuk. A kibontott csomagokat újra zárjuk vissza és mielőbb használjuk fel.