Uvaferm hideg,- és alkoholtűrő borélesztő 20g

Elérhető: Készleten

Az áraink HUF-ban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!

849,00 Ft
( Egységár: 42450 Ft/Kg )

Tömeg: 0.0500 kg

Termék leírás

Uvaferm hideg,- és alkoholtűrő borélesztő 20g
TERMÉK, TÖRZS: Champagne-ban szelektált, kitűnő erjesztési tulajdonságokkal rendelkezőszárított fajélesztő. Saccharomyces cerevisiae (klasszikus Bayanus). Törzsneve: UVA-PM 97C. Killeraktív, nagy mikrobiológiai stabilitású élesztő. ERJESZTÉSI VISELKEDÉS: Gyors erjedésindítás, a cukortartalom gördülékeny és maradék nélküli kierjesztése jellemzi. Pezsgőerjesztés esetén is (minden esetben 2 g/l alatt van a maradék cukortartalom). A PM egy igen robusztus sokoldalúan alkalmazható élesztőtörzs. ALKOHOLTOLERANCIA: A PM 17 %-ig alkoholrezisztens.ERJEDÉSI HŐMÉRSÉKLET: Már 6 oC-tól gyors erjedést biztosít (szoktatás!).ERJESZTÉSI KAPACITÁS: 16,5 g/l cukor ad literenként 1 tf% alkoholt.SO2-TERMELÉS: Csekély (kb.20 mg/l). ALKALMAZÁSI KÖR, ADAGOLÁS:
Pezsgőerjesztésre. 
Erjedésben elakadt mustok újraoltására. Jó alkoholtoleranciája és hidegtűrése miatt a késői szüretelésű, nagy alkoholtartalmú borkülönlegességek készítéséhez is javasolt. 
Száraz szamorodni, aszú és aszú eszencia erjesztésére is. 
Nehéz körülmények közötti erjesztés esetén különösen figyeljünk oda az élesztő megfelelő tápanyagellátására: UVAVITAL komplex élesztőtápanyag alkalmazása. 
Jó kénessav-toleranciája és jó ülepedési tulajdonsága is sokoldalú alkalmazását teszik lehetővé.
Hideg, erjedésben elakadt gyümölcscefrék: 30 g/hlPezsgőerjesztés: 20-30 g/hlBorok erjedésleállása esetén: 30-50 g/hlTokaji borkülönlegességek: 20-40 g/hl CEFRÉHEZ, MUSTHOZ, LIKŐRÖZÖTT ALAPBORHOZ, ASZÚALAPHOZ ADÁS:  REHIDRATÁCIÓ (és nagy alkoholtartalmú borok esetén AKKLIMATIZÁCIÓ) után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt  kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 1 kg élesztő kb. 10 l vízben) 35-40 °C (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el! A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Megoldás: egy- vagy kétlépéses szoktatás. Erősen alkoholos folyadékhoz történő hozzáadás esetén az élesztőszuszpenzió AKKLIMATIZÁLÁSÁVAL aktivitásveszteséget előzhetünk meg. Ehhez 20 g UVAFERM  PM-hez oldatot készítünk kb. 0,4 liter vízből, kb. 40 g cukorból  és 2 g UVAVITAL-ból. A rehidratált élesztőt néhány órán át akklimatizáljuk ebben az oldatban. Beoltás után az erjesztendő anyaggal jól keverjük el az élesztőt! CSOMAGOLÁS: 20 g-os társított fóliás csomagolásban.TÁROLÁS: Száraz, hűvös helyen tárolva 36 hónapig garantáltan megfelelő aktivitású marad.Optimális tárolási körülmények: száraz hely, 5-15 °C hőmérséklet. Felbontás után felhasználandó! Kérjük a használati utasítások betartását!